Paarden worden al gekloond, wanneer de mens, biomens?

Beleef het zelf in de spannende thriller De Biomens

Kampioen worden met 6 gekloonde paarden

Afgelopen maand won de bekende polospeler Adolfo Cambiaso een prestigieuze wedstrijd in Argentinië. Tijdens de wedstrijd reed hij op zes verschillende paarden. Op zich niet opmerkelijk: Cambiaso is een van de beste polospelers. Opmerkelijk is dat de zes paarden klonen waren van 1 paard. En dat hij dit voor het eerst op een pretentieuze polowedstrijd deed.

Tijdens een polowedstrijd wordt er regelmatig van paarden gewisseld door de ruiter. Het is een intens spel dat ook “hockey te paard” wordt genoemd. In een wedstrijd nemen 2 teams van elk vier ruiters het tegen elkaar op. Het team waar Cambiaso in speelt was de eerste die gekloonde paarden omarmde. Sinds 2013 zijn gekloonde paarden toegestaan bij polowedstrijden. In Argentinië zijn er geen wettelijke beperkingen voor het klonen van dieren. Gekloonde paarden worden dan ook steeds populairder in deze sport.

Ervaar het zelf en stap in de wereld van de Biomens

De ontwikkeling op het gebied van klonen gaat hard. Hoever willen we gaan? Maak kennis met een wereld waarin we mensen zijn gaan klonen. Mensen zonder bewustzijn. Stap in een wereld, herkenbaar als de onze maar wel met een bizar tintje. We hebben kopieën van ons zelf gemaakt die al het werk en klussen doen waar wij geen zin in hebben. Ga op in mijn debuut-thriller “De Biomens”, die uitkomt eind januari.

 

De Biomens

 

Hier te koop

De Biomens het boek

Maak in een aantal passages kennis met de hoofdpersonen. De oprichter en eigenaar van de faciliteiten waar de Biomensen gekweekt worden. Hoe de onderzoeksjournaliste twijfelt aan de goede bedoelingen van het bedrijf. Tot slot hoe het jonge Biomensje zijn wereld om hem heen steeds verder verkent.

De belevenissen van de biomens
Maak kennis met de onderzoeksjournaliste
Hoe handelt de oprichter en eigenaar van de kloonfaciliteiten?