Boek

De BiomensWat als we in staat zijn om mensen zodanig te klonen dat er ideale robotten ontstaan? ‘Mensen’ zonder bewustzijn, die zich niet afvragen waar ze vandaan komen, wie ze zijn of wat ze willen. En dat we in staat zijn om deze ‘mensen’ massaal te ‘kweken’. Die ingezet kunnen worden zoals wij dat willen. Die niet méér nodig hebben dan voedsel en een plek om te slapen. We hebben dan de ideale robot gemaakt. Biomensen klonen is dan de normaalste zaak van de wereld. We zijn dan voorzien van de ‘Biomens’.

Hier te koop

 

Biomensen klonen

Het klonen van zoogdieren gebeurt op dit moment al op grote schaal. In De Biomens is de mensheid een stap verder. Door een groot bedrijf worden Biomensen ‘gekweekt’. In deze thriller is er bij het productieproces iets fout gegaan. Uit testuitslagen blijkt dat één van de oudere exemplaren, die bijna klaar is voor de verkoop, toch bewustzijn heeft. Dus nadenkt over wie hij is, waar hij vandaan komt en een eigen wil heeft. Als dit algemeen bekend wordt dan lopen het kweekprogramma en het bedrijf grote risico’s. Het kan weleens het einde van het bedrijf betekenen.

In deze thriller word je meegenomen in hoe de eigenaar en oprichter van de fokfaciliteiten er alles aan doet om te voorkomen dat bekend wordt dat er iets verkeerd is gegaan. Een onderzoeksjournalist komt steeds dichter bij de waarheid. En wat zijn de ervaringen en belevingen van de Biomens, die toch onbedoeld bewustzijn heeft? Stap in een wereld, herkenbaar als de onze maar wel met een bizar tintje. We hebben kopieën van ons zelf gemaakt die al het werk en klussen doen waar wij geen zin in hebben.

De Biomens het boek

Maak in een aantal passages kennis met de hoofdpersonen. De oprichter en eigenaar van de faciliteiten waar de Biomensen gekweekt worden. Hoe de onderzoeksjournaliste twijfelt aan de goede bedoelingen van het bedrijf. Tot slot hoe het jonge Biomensje zijn wereld om hem heen steeds verder verkent.

De belevenissen van de biomens
Maak kennis met de onderzoeksjournaliste
Hoe handelt de oprichter en eigenaar van de kloonfaciliteiten?