De Biomens boek en lezingen

De absurde wereld van “De Biomens”

In de lezing van de auteur Jan-Hubert van Rensen krijgt het publiek een combinatie van wat klonen is en hoe in 35 jaar de thriller De Biomens tot stand is gekomen.Het boek De Biomens beschrijft een absurde wereld. Het speelt zich af in Duitse Alpen. Aan het begin van de 21e eeuw zijn hier grote fabrieken gebouwd waar de Biomensen worden gekweekt. Gekloonde mensen zonder bewustzijn. De ideale robots om goedkoop werk te verrichten voor de mensheid. Maar wat gebeurt er als een van de Biomensen in de kweekfa- ciliteiten wel degelijk bewustzijn blijkt te hebben? Wil de oprichter het verdoezelen? Zijn er anderen die ervan weten? Wat beleeft de Biomens, die toch onbedoeld bewustzijn heeft? De thriller De Biomens is een spannend boek. Als je eraan begint wil je weten hoe het eindigt en blijf je doorlezen. Het zet je ook aan het denken. Hoever willen we gaan met klonen?

Klonen is alledaagse praktijk in de wereld, behalve hier …

De BiomensKlonen is iets wat al in heel veel landen de gewoonste zaak van de wereld is, behalve in Europa.  Hier is het verboden nadat in 1996 het gekloonde schaap Dolly geboren werd. In Argentinië worden polowedstrijden gespeeld op gekloonde paarden. In Zuid-Korea kan je je oude of zieke huisdieren klonen. En met de nieuwste technologie kan DNA aangepast worden om bijvoor- beeld erfelijke ziektes uit te bannen.

Afzetten tegen de “literatuur-maffia”: De interactieve en afwisselende lezing

In de afwisselende lezing neemt de auteur Jan-Hubert van Rensen het publiek mee in hoe de thriller na 35 jaar tot stand is gekomen. Hij vertelt hoe hij begon met schrijven als een tegendraadse puber die zich afzette tegen de “literatuurmaffia”. Aan de hand van stellingen komt er interactie met de zaal en wordt de laatste stand van zaken over klonen voor iedereen duidelijk. Door gebruik te maken van eigentijdse audiovisuele middelen blijven de deelnemers geboeid van het begin tot het eind.

 

Contactgegevens:

De Biomens

Auteur: Jan-Hubert van Rensen

ISBN: 978-94-92883-02-5

NUR-Code: 332

UITGEVERIJ: PARIS BOOKS | www.parisbooks.eu

Website: https://www.debiomens.nl

Emailadres: klik hier om een bericht te sturen

Telefoon: 06 1673 8533